mångudinna

Mångud eller mångudinna är en mytologisk gud som symboliserar eller associeras med månen. Dessa har ett stort antal olika roller beroende på i vilken kultur, men oftast är de släkt med eller en fiende till solguden. Mångudinna, substantiv.. Böjningar: mångudinna, mångudinnan. Engelska: moon goddess. Den stora moderguddinan (främst inom Wicca och dualistiska religioner) ses som en mångudinna i tre faser; Jungfru, moder och den gamla. Precis som månens tre stadier. Här kommer en kortare lista på månens gudinnor (och en gud). Diana - Romersk gudinna för den växande månen. Det sägs att om du.

Mångudinna - vill

Son till Jupiter och Latona, Dianas tvillingbror. Textkällor Cottrell, Arthur red. Senare skulle de förknippas med falkar och kunde då ses avbildade med breda utsträckta vingar. E-post måste anges Adressen lämnas aldrig ut. Hon lyssnar alltid när jag behöver hjälp. Det ena är att Diana är romarnas gudinna, inte romernas, det är ett helt annat folkslag. mångudinna

Mångudinna - Grna

Apollo Romersk gudom, Solgudom. Ordagrant betyder det "Lunas dag". För att få reda på namnet behövde Isis iscensätta en listig plan där hon började med att samla ihop lite saliv som runnit ner från den sovande Res haka. Grekisk och romersk religion-stubbar Gudar i romersk mytologi Mångudar. Thalia Gudinna, Romersk gudom, Grekisk gudom. Flora Gudinna, Romersk gudom. Eufrosyne Romersk aftonbladet idag, Grekisk gudom, Gudinna. Jag har ett väldigt starkt band till fullmånen. Månen och andra planeter - Astrologi. Guddinan som förknippas med natten, kvinnlig sexualitet och är en mörkerguddina. Mångudinnan åkte life butiken en vagn över himlen - fast hennes vagn drogs bara av två hemsida. Uranus - eller Ouranos - i grekisk mytologi personifikation av himlavalvet, född av Gaia jorden.

0 Replies to “Mångudinna”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *