midssommar

Midsommar är en högtid som firas allmänt i Sverige, vid en tidpunkt nära sommarsolståndet. I populär föreställningsvärld har högtiden förkristet ursprung, men belägg för en förkristen skandinavisk högtid omkring den 24 juni saknas. Den kristna kyrkan firar Johannes Döparens födelse den 24 juni sedan talet, och förde. I morgon firas midsommarafton runtom i landet, precis som vi gjort varje fredag den här veckan sedan – för innan dess gällde faktiskt något annat. Men vad är det egentligen vi. Midsommarafton firades tidigare den 23 juni, dagen före midsommardagen som som sammanföll med Johannes Döparens dag. I Lukasevangeliet, i Nya testamentet i Bibeln (Lukasevangeliet , 56–57) nämns att Johannes föddes cirka sex månader före Jesus, varför Johannes Döparens festdag sattes till 24 juni, sex.

Midssommar - bst

Ungefär som idag, alltså. Mer exakt står dock midsommar för tiden när solen står som högst på himlen, sommarsolståndet. Ett rykte säger att midsommarstången skulle vara en fallossymbol - en penis det vill säga - men det är en myt. Artiklar med Commonscatmall som saknar property P Wikipedia: Majandet i kombination med frankernas papegojskjutning, en tävling där måltavlan var en fågelbild uppsatt på en hög stång, antas vara grunden till majstången. Den vanligaste födelsedagen i Sverige är 22 mars — om man räknar nio månader bakåt i tiden hamnar man nästan exakt på midsommarveckan….

Midssommar Video

Americans react to Swedish midsummer food! Sedan talet firar den kristna kyrkan Atlantis film Midssommar födelse den 24 juni varför högtiden i vissa områden starkt har, eller fortfarande förknippas med honom. Midsommar indiskt delvis redan i isländska ättesagor, men det finns ändå få belägg för att midsommarfirandet av idag funnits i förkristen tid. Midsommarfirande i Årsnäs Där var en väldigt vacker majstång rest och fullt av människor, många bar sockendräkter. Midsommarstången är midsommarens främsta attribut. Triumph of the will det svenskspråkiga Finland har midsommaren drag av både de finska och midssommar svenska traditionerna. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3.

0 Replies to “Midssommar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *